Matot

Mattojen pesu tekstiilipesurilla

Mattojen pesu yleisillä mattojenpesupaikoilla on paitsi työlästä, myös aikaa vievää ja talvikuukausina mahdotonta. Pesupaikalla pestäessä vaatteet kastuvat helposti, ja märät matot on hankalaa kuskata kotiin kastelematta autoa. Mattojen pesu säännöllisesti on kuitenkin tärkeä osa jokaisen kotitalouden puhtaanapitoa, joten onneksi mattojen pesu kotioloissa on nyt tehty Teille helpoksi.

Maton pesu tekstiilipesurilla

Koska matot ovat usein kovassa käytössä, tarvitsevat matot myös säännöllisesti pesua. Mattojen pesu tekstiilipesurilla käy vaivattomasti, sillä mattoja ei tarvitse kantaa pois paikoiltaan. Tekstiilipesurin vuokraus kauttamme on helppoa ja edullista, joten mattojen pesu kotona on mahdollista suorittaa aina tarpeen vaatiessa. Mattoja ei tarvitse enää kuskata mattopesulaan, vaan vuokratessasi tekstiilipesurin voit pestä matot ja samalla kaikki muutkin kodin tekstiilit helposti kotona.

Tekstiilipesurilla onnistuu niin tuoreen kuin pinttyneenkin lian pesu. Säännöllisellä mattojen pesulla matot pysyvät uudenveroisina pidempään, eivätkä ne pääse tummumaan. Maton pesu kannattaa suorittaa pari kertaa vuodessa, vaikka siinä ei olisikaan näkyvää likaa. Tekstiilipesuri on esimerkiksi kokolattiamattojen pesuun ainoa vaivaton ratkaisu.

Puhdista matto irtoliasta esimerkiksi mattopiiskalla ennen tekstiilipesurilla pesua. Koska matot keräävät usein todella paljon likaa, kannattaa matot pestä tekstiilipesurilla huolellisesti ja käydä läpi parikin kertaa. Tekstiilipesurin suulake on läpinäkyvä, joten voit katsoa milloin matosta irtoaa enää puhdasta vettä. Näin tiedät, että matto on varmasti puhdas ja saat parhaan mahdollisen pesutuloksen. Tekstiilipesuri jättää maton hieman kosteaksi, joten anna maton kuivua kunnolla ennen käyttöä. Maton pesussa voi käyttää kauttamme ostettua Cleanlux -pesuainetta.

Katso lähin noutopisteesi tästä!

Vinkkejä maton pesuun:

-Kannattaa imuroida matto aina muun imuroinnin yhteydessä. Tällöin roskat ja muu lika ei pääse pinttymään mattoon.

-Tuore tahra kannattaa poistaa matosta heti, sillä se irtoaa tuoreena helpommin. Voit imeyttää tahran huokoisen paperiin, tai tahran koostumuksesta riippuen pyyhkiä kosteuspyyhkeellä pois.

-Liian hidas kuivuminen saattaa kellastuttaa valkoisen maton. Kun suoritat maton pesun tekstiilipesurilla, matto jää vain hieman kosteaksi ja kuivuu muutamassa tunnissa.

-Huomioithan, että maton pesu runsaalla vedellä voi sekoittaa tai haalistaa maton alkuperäisiä värejä. Tekstiilipesurilla pestäessä tämäkin ongelma on poissa, sillä pesuri imuroi veden heti takaisin likavesisäiliöön, eikä mattoa tarvitse ripustaa kuivumaan.

-Voit raikastaa maton ripottelemalla matolle hieman ruokasoodaa. Anna vaikuttaa vähän aikaa ja imuroi sitten pois matosta.

-On olemassa erikoismattoja (kuten silkkimatot), jotka eivät siedä imurointia. Käytä niihin juuri niille materiaaleille tarkoitettuja hoitoaineita.

-Tekstiilipesurilla voit pestä myös nukkamaton

Maton pesu onnistuu myös talviaikaan

Usein mattojen pesu talviaikaan koetaan haasteelliseksi. Mattoa ei voi pestä yleisellä mattojenpesupaikalla, eikä sisällä pestyä mattoa voi viedä pakkaskelillä ulos kuivumaan. Mattojen vienti pesulaan taas koetaan vaivalloiseksi, sillä matot ovat yleensä isokokoisia ja painavia. Meidän kauttamme saat vuokrattua tekstiilipesurin, jolla voit pestä maton vuodenajasta riippumatta aina kun mattosi kaipaavat pesua. Sinun ei tarvitse siirtää mattoa pois paikaltaan, eikä mattoa tarvitse ripustaa kuivumaan. Tekstiilipesuri imuroi pesuveden pois, jolloin matto jää vain hieman kosteaksi ja kuivuu muutamassa tunnissa. Helppoa, eikö?

Katso lähin noutopisteesi tästä!

Juhlat tulossa? – maton pesu tekstiilipesurilla onnistuu nopeasti ennen juhlia ja juhlien jälkeen!

Mattojen pesu tekstiilipesurilla kruunaa kodin kokonaisvaltaisen siivouksen ennen synttäreitä, valmistujaisia, rippijuhlia tai muita kodin pirskeitä. Koska vieraat syövät tarjottavia usein seisten, saattaa esimerkiksi lapsilla tulla keksinmuruja tai muuta sotkua matoille. Juhlien jälkeen saat kätevästi matot puhtaaksi tekstiilipesurilla ilman suurta vaivaa.

Näin vuokraat tekstiilipesurin:

Tekstiilipesurin vuokraus on edullinen tapa saada tehokas painehuuhtelulaite käyttöösi. Osoitteesta www.pesurivuokraus.fi saat tekstiilipesurin edullisesti käyttöösi haluamallesi ajalle. Varauksen tekeminen vie vain pari minuuttia, eikä noutopisteessä asioiminenkaan vie sen enempää aikaa.

Vuokratessasi tekstiilipesurin, voit maton pesun lisäksi pestä kaikki muutkin kodin tekstiilit. Kun peset kerralla kaiken tarvittavan, et tarvitse laitetta kuin joitain kertoja vuodessa. Siispä hintavan tekstiilipesurin ostaminen nurkkiin pyörimään ei ole tarpeellista, vaan saat kätevästi vuokrattua kauttamme käyttövalmiin laitteen aina tarpeen vaatiessa. Maton pesu on viimein helppoa ja hauskaa!

&